Cross vadba

Cross vadba je skupek več disciplin. To je elementov atletike, gimnastike, olimpijskih dvigov in kettlebell liftinga(uporaba železnih okroglih uteži, ki prihajajo iz Rusije in se imenujejo girya ali kettlebell).

Ravno raznolikosti vadbe gre pripisati tako popularnost, saj je monotost vadbe tista, ki nas odvrača od rednega treninga. Zaradi nenehno se spreminjajočih treningov pa ne prihaja do takoimenovane faze ugodja, ki pripelje do tega, da se napredek ustavi. Napredek pa je tisti, ki nas žene naprej po premikanju mej naših sposobnosti.

Dejstvo je, da je Cross vadba srednje do visoko intenzivna. Na treningu se ne uporablja nobenih trenažerjev v smislu fitnes naprav, ki dopuščajo gibe našega telesa samo v eni smeri. Ker se izvaja gibe z prostimi utežmi je velik poudarek na tehniki in krepitvi mišic jedra, ki se jih tako velikokrat zanemarja.

 

Vsi treningi v našem centru so vodeni. Gre za skupinsko vadbo z osebnim oziroma bolje rečeno individualnim pristopom. Vsakemu posamezniku prilagodimo trening njegovim sposobnostim in izkušnjam.

Oprema za trening: Priporočamo obutev s čvrstim, ravnim podplatom. Tekaško obutev zaradi številnih počepov odsvetujemo. 

03-10-18-3411.jpg
03-10-18-3411.jpg
03-10-18-3411.jpg